fb-pixel
        

Franstalig België (Wallonië) kan nu ook bestellen op bol.com

by Sem Schukking


Posted on 17 augustus, 2020 at 01:01 PM


Vanaf 31 augustus 2020 wordt het verkopen via bol.com lucratiever, want vanaf dat moment kunnen de Walen via de bol.com app, producten bestellen bij o.a. verkooppartners die haar producten in België aanbieden. Dit artikel gaat verder in op deze uitbreiding en ook geven wij aan hoe jij hierop in kan spelen.


Is het de moeite waard om hierop in te spelen en welke actiestappen kan ik ondernemen?

Is het de moeite waard? Zeker weten. Het Nederlandstalige gedeelte van België (Vlaanderen) omvat zo’n 6,5 miljoen inwoners en het Franstalige gedeelte van België (Wallonië) omvat zo’n 4,8 miljoen mensen. Wanneer je al verkocht in Vlaanderen worden jouw producten automatisch aangeboden in Wallonië. Verkocht je nog niet in België? Dan kun in je verkoopdashboard bij 'instellingen' over de grens instellen dat jouw producten ook in België worden aangeboden. Let wel op dat als je zelf verzendt, de kosten hoger liggen dan de verzendkosten van verzenden in Nederland.

De spreektaal van de Walen is voornamelijk Franstalig. Zij spreken dus geen of amper Nederlands en het heeft dus geen zin om bijvoorbeeld Nederlandse infographics toe te voegen aan jouw productpagina. De titel, productspecificaties en productbeschrijving wordt door bol.com via hun automatische vertaal tool direct voor jouw vertaald, dus krijgen de Walen een soort van ‘’Google Translate’’ tekst te zien wanneer je niet zelf een tekst en titel aanlevert aan bol.com.

Je kan er voor kiezen om concurrentievoordeel te behalen en zelf de SEO geoptimaliseerde productinformatie aan te leveren. Dit kun je doen via de content API en/of de productinformatie te mailen naar: [email protected] 

Vergeet ook niet om de taalattributen aan te passen van het desbetreffende product in het bol.com dashboard. Zo weet je zeker dat jouw producten ook getoond zullen worden in Wallonië. Zorg ervoor dat de handleiding bij het product zowel in het Frans als in het Nederlands staat bij de listing. Deze 2 handleidingen kunnen in 1 bestand worden gezet en gekoppeld worden aan de productpagina. 


Hoe zit het met de Franstalige klantenservice?

Er is door bol.com een speciale Franstalige klantenservice opgezet die de Franse klanten zowel telefonisch en per e-mail te woord staan. Dus voor nu hoef jij hier niets mee te doen.


Wil jij direct van de uitbreiding profiteren? Gebruik dan onze Franse Vertaal Tool!

Wij hebben een team samengesteld van ervaren Franse vertalers die klaar staan om jouw volledige productpagina(‘s) te vertalen naar het Frans! Hoe werkt het? Het werkt zo:

1. Log in bij FiveX

2. Klik op: ‘’Management’’ in de zijbalk

3. Klik op: ‘’Producten vertalen’’ zoals hieronder weergeven:

pastedGraphic.png

4. Selecteer de productpagina(‘s) die je wilt laten vertalen, en voilà.

Hierna gaan onze native Franse sprekers direct aan de slag met het vertalen van jouw productpagina(‘s)!


Andere artikelen


Voorraadbeheer regel je zo

Zonder een goed voorraadsysteem wordt verkopen op bol.com erg lastig en laat je waarschijnlijk veel geld op de tafel liggen. In dit artikel leggen wij uit hoe je voorraadstromen efficiënter kunt maken, zodat je meer omzet, meer winst en een hogere klanttevredenheid kunt behalen.

Amazon monopoly?

De sales data die de grootste marktplaats van de wereld vergaart, van de externe verkopers, word vermoedelijk misbruikt door Amazon. De sales data van de externe verkopers gebruikt Amazon om concurrerende producten uit te brengen en hiermee benadelen zij de verkopers, aldus de geruchten.

Adverteren via bol.com

Adverteren op Bol.com is een goede manier om meer ogen op jouw prachtige producten te krijgen, maar hoe werkt het precies en hoe kan je dit optimaal gebruiken zodat je geen geld verspilt?

© FiveX B.V.