fb-pixel
        

Boost Jouw Product Reviews! - Automatische E-mail Tool van FiveX - Verkopen Via Bol

by Maikel van Geffen


Posted on 15 augustus, 2020 at 12:00 PM


Hoe zorg je er alsnog voor je concurrentie achter te laten en de ranglijsten van Bol te domineren? In dit artikel lees je de Automatische E-mail strategie die gebruikt wordt door de beste verkopers op het Bol platform. Van partijen die tonnen tot zelfs miljoenen euro’s per maand omzetten.

 

Zoals vele weten zorgen reviews op jouw listing voor meer conversie. Social prove is bijna niet meer weg te denken in de E-commerce en met veel reviews laat jij duidelijk aan de klant zien dat het product positief bevalt. Bij online aankopen kunnen consumenten nu eenmaal een tikje wantrouwig zijn omdat zij niet zelf het product fysiek kunnen bekijken.

 

Door veel reviews (zowel positief als negatief) geef jij jouw klanten een beter beeld bij het product en kan je hierdoor het vertrouwen van de klant winnen. Kortom, reviews heb je nodig om met de grote jongens mee te spelen.

 

Maar hoe krijg je dan meer reviews op je producten? Je kan alleen aan reviews komen als een consument de tijd neemt naar jouw product pagina te gaan, op review schrijven klikt en vervolgens een review achterlaat. Best omslachtig als je het mij vraagt. Ga zelf eens na hoe vaak jij, specifiek de tijd neemt om opnieuw naar een website te gaan, dat product vervolgens opnieuw opzoekt en dan óók nog eens de tijd neemt om een uitgebreide review achter te laten. Nou, ik in ieder geval niet heel vaak.

 

Hoe handig zou het zijn als de consument met één klik op de knop, direct op de review pagina komt van jouw product en alleen maar een review hoeft te typen? Geloof mij, extreem handig! Met de automatische e-mail tool van FiveX krijg je tot wel 6x meer reviews!

 

FiveX biedt jou de kans om product reviews keer 6 (!) te laten gaan met haar automatisch ingebouwde email systeem, dat gekoppeld staat met het Bol verkoop account.

Nog geen FiveX account? Start nu een GRATIS 10 dagen trial! Meld je aan via deze link:

 

Je kan voor elk product die je verkoopt een automatische e-mail reeks opstellen die de klant ontvangt nadat hij/zij een aankoopt heeft gedaan.

De automatische email tool kan je voor meerdere dingen gebruiken:


1.     Je voorkomt klantvragen door een uitgebreide beschrijving in de email te plaatsen of een E-book.

Een voorbeeld hiervan is solair ledverlichting. In de zomer heb je meer licht, dus brand die langer, terwijl de verlichting in de winter minder licht geeft omdat er minder zon is. Leg dit in de automatische e-mail uit zodat de klant hiervan op de hoogte is. Dat is extra service.

 

2.     Het tweede voordeel is het verminderen van retours. Om dit te doen moet je eerst bekijken wat de veel voorkomende retour redenen zijn. En met die informatie kun je klanten advies geven over het product om retours te verminderen

3.     Door directer met je klant in contact versterk je de klantrelatie en verhoog je de klant tevredenheid. Het is namelijk fijner voor de klant om een mail te krijgen van het bedrijf waar hij of zij het product gekocht heeft, dan een algemene medewerker van Bol


In het overzicht bepaal je zelf wat voor e-mail je de klant verstuurd. Van het bedanken voor een aankoop naar het vragen voor een review.
Door het instellen van deze automatische e-mails zien wij dat product reviews 6 keer zo vaak geschreven worden! Deze tool is dus onmisbaar geworden onder de gevorderde verkopers.

 

De hoeveelheid reviews speelt een grote rol bij het aankoopgedrag van de klant. Een product met 200 reviews wordt nu eenmaal meer bekeken dan een product met 3 reviews.

Ook is het mogelijk om de verkoopfactuur in de mail te plaatsen. Dat doe je door op het balkje ‘Factuur in bijlage’ te klikken.


Je kan meerdere producten aan één dezelfde email koppelen voor als je een algemene e-mail wilt verzenden. Voordat je de automatische e-mail naar je klanten verstuurd heb je ook de mogelijkheid om jezelf eerst een test e-mail toe te sturen.

 

Stel in dat de klant direct een email ontvangt bij een aankoop (bijvoorbeeld als er een E-book bij het product zit). Of verstuur de mail pas wanneer de klant het product ontvangen heeft. Je kunt zelf bepalen welke e-mailstrategie je toepast. Let wel op, houd je aan de communicatieregels die het Bol partnerplatform hanteert.

 

Bekijk de video onder aan het artikel! Daarin wordt in 2 minuten uitgelegd hoe je het maximale uit je E-mail Tool haalt.

 

Wat nu duidelijk is geworden is dat elke gevorderde Bol verkoper deze e-mail tool nodig heeft om zo goed mogelijke verkoopresultaten te behalen. Stel automatische e-mails in om jouw concurrentie ver achter je te laten en de productranglijst van Bol te domineren!

 

Start nu een 10 dagen GRATIS trial op FiveX en laat jouw reviews automatische toenemen!

 

Andere artikelen


Franstalig Belgie bestellen nu ook op bol

Vanaf 31 augustus, 2020, word het verkopen op Bol een stukje lucratiever, want vanaf dat moment kunnen de Walen via de app, Bol.com, producten bestellen bij o.a. verkooppartners die haar producten in België aanbieden. Dit artikel gaat verder op deze uitbreiding in en ook vertellen wij hoe jij hierop in kan spelen.

Amazon monopoly?

De sales data die de grootste marktplaats van de wereld vergaart, van de externe verkopers, word vermoedelijk misbruikt door Amazon. De sales data van de externe verkopers gebruikt Amazon om concurrerende producten uit te brengen en hiermee benadelen zij de verkopers, aldus de geruchten.

Adverteren via bol.com

Adverteren op Bol.com is een goede manier om meer ogen op jouw prachtige producten te krijgen, maar hoe werkt het precies en hoe kan je dit optimaal gebruiken zodat je geen geld verspilt?

© FiveX B.V.